Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

      Geen reacties op Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

Recept categorie Gerecht met Wild, Ovenschotel
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 kilo hertenpoulet
  • 100 gram winterwortel
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram prei
  • 50 gram ui
  • 5 gram hele kardemon
  • 4 stuks steranijs
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 10 gram witte peperkorrels gekneusd
  • 3 kruidnagels
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml wildbouillon
  • 250 gram ontbijtkoek
  • 250 gram cranberry’s of vossebessen
  • 100 gram boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het licht met bloem.
  2. Verhit de olie met de boter in de Hub of een grote braadpan en zet hierin het vlees goed aan.
  3. Voeg de wortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak het even mee.
  4. Blus het af met rode wijn en de bouillon.
  5. Voeg de ontbijtkoek toe. Roer het geheel goed door en doe alles over in een passende dicht stoomovenpan.
  6. Functie: Stomen
  7. 100 ºC, gedurende 60 minuten
  8. Of in de drukstoomoven
  9. 120 ºC, gedurende 25-30 minuten

Bereidingstips

  1. Serveer de hertenstoof met rodekool met vossenbessen en aardappeltaart.