Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

      Geen reacties op Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

Print
Categorie: Gerecht met Wild, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 1 kilo hertenpoulet
  • 100 gram winterwortel
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram prei
  • 50 gram ui
  • 5 gram hele kardemon
  • 4 stuks steranijs
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 10 gram witte peperkorrels gekneusd
  • 3 kruidnagels
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml wildbouillon
  • 250 gram ontbijtkoek
  • 250 gram cranberry’s of vossebessen
  • 100 gram boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  • Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het licht met bloem.
  • Verhit de olie met de boter in de Hub of een grote braadpan en zet hierin het vlees goed aan.
  • Voeg de wortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak het even mee.
  • Blus het af met rode wijn en de bouillon.
  • Voeg de ontbijtkoek toe. Roer het geheel goed door en doe alles over in een passende dicht stoomovenpan.
  • Functie: Stomen
  • 100 ºC, gedurende 60 minuten
  • Of in de drukstoomoven
  • 120 ºC, gedurende 25-30 minuten

Bereidingstips

  • Serveer de hertenstoof met rodekool met vossenbessen en aardappeltaart.