Hertshoorngeest koekjes voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Hertshoorngeest koekjes voor de Kerst

 

Hertshoorngeest koekjes voor de Kerst

Recept categorie Gebak
Keuken: Duitse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 1 theelepel hersthoorngeest
  • 3 eetlepels room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 20 gram suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak bloem en margarine op een plank met een groot mes door elkaar.

  2. Maak daarna in het midden een holte en doe daar de hertshoorngeest en de room goed door elkaar geroerd in, strooi er vanillesuiker overheen en kneed alles snel tot een glad deeg.

  3. Zet het op een koele plaats en steek dan hartjes of sterren uit.

  4. Bestrijk de figuurtjes dun met eigeel en bestrooi ze met grove suiker.

  5. Bestrijk de figuurtjes dun met eigeel en bestrooi ze met grove suiker.

  6. Leg de koekjes op een met ingevet aluminiumfolie belegd bakblik en bak ze in de voorverwarmde oven bij middelmatige hitte 225 graden in ca. 8 minuten lichtbruin. (Dit worden ca. 50 koekjes).