Hete bliksem II

      Reacties uitgeschakeld voor Hete bliksem II

Hete bliksem II

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kg aardappelen
  • 750 gr zoete appels
  • 1 kg zure appels
  • water
  • zout peper
  • 50-80 gr boter of vet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de geschilde, gewassen aardappelen en de geschilde, gewassen en in vieren
  2. gesneden appels met weinig water aan de kook, zet het vuur laag en kook alles in de
  3. gesloten pan in ± 25 minuten gaar.
  4. Giet het kookvocht af, maar bewaar het.
  5. Stamp de aardappelen en de appels door elkaar en roer er de boter of het vet en zo
  6. nodig wat van het kookvocht door.
  7. Breng op smaak af met wat versgemalen peper.

Tips / Opmerkingen

Geef er gebakken rolpens of bloedworst bij.