Hete bliksem II

      Reacties uitgeschakeld voor Hete bliksem II
Print

Hete bliksem II

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kg aardappelen
  • 750 gr zoete appels
  • 1 kg zure appels
  • water
  • zout peper
  • 50-80 gr boter of vet

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de geschilde, gewassen aardappelen en de geschilde, gewassen en in vieren
  • gesneden appels met weinig water aan de kook, zet het vuur laag en kook alles in de
  • gesloten pan in ± 25 minuten gaar.
  • Giet het kookvocht af, maar bewaar het.
  • Stamp de aardappelen en de appels door elkaar en roer er de boter of het vet en zo
  • nodig wat van het kookvocht door.
  • Breng op smaak af met wat versgemalen peper.

Tips / Opmerkingen

Geef er gebakken rolpens of bloedworst bij.