Hete bliksem III

      Reacties uitgeschakeld voor Hete bliksem III

 

Hete bliksem III

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg geschilde gepitte en in stukjes gesneden aardappelen
  • zout
  • 1 1/2 kg geschilde en in partjes gesneden zure appels
  • 100 gr boter
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een grote pan een bodem water met wat zout aan de kook.
  2. Doe de aardappelen in de pan, leg de parten appel erop en breng het geheel weer aan de kook.

  3. Zet het vuur laag en leg, zodra het water weer kookt, het deksel op de pan.
  4. Laat het geheel in ± 30 minuten gaar koken (controleer de gaarheid door met de punt van een mesje in de aardappelen te prikken).

  5. Leg het deksel schuin op de pan en giet het kookvocht af; houd dit apart.
  6. Pureer de aardappelen en de appels met een stamper en werk er bij gedeelten het kookvocht en de boter door.

  7. Voeg naar smaak zout en peper toe.