Hete bliksem met pittige gehaktsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Hete bliksem met pittige gehaktsaus

 

Hete bliksem met pittige gehaktsaus

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Ovenschotel, Stamppot
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 115 gr boter
  • 4 fijngesneden uien
  • 5 zure appels waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt
  • 1 pakje aardappelpuree inh. 130 gr
  • 2 dl melk
  • zout peper
  • 1 ei
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 theelepels groene peperkorrels potje
  • 1/4 theelepel gemalen jeneverbessen
  • 3 eetlepels paneermeel
  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Bak 3/4 deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 gr boter.
  • Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de
  • verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door.
  • Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak
  • het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper.
  • Voeg 11/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op
  • de pan 5 minuten stoven.
  • Roer de peperkorrels erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de
  • jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de
  • ovenschaal.
  • Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
  • Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over.
  • Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.