Hete bliksem met pittige gehaktsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Hete bliksem met pittige gehaktsaus

 

Hete bliksem met pittige gehaktsaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Ovenschotel, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 115 gr boter
  • 4 fijngesneden uien
  • 5 zure appels waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt
  • 1 pakje aardappelpuree inh. 130 gr
  • 2 dl melk
  • zout peper
  • 1 ei
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 theelepels groene peperkorrels potje
  • 1/4 theelepel gemalen jeneverbessen
  • 3 eetlepels paneermeel
  • ovenschaal

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak 3/4 deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 gr boter.
  2. Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee.
  3. Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de
  4. verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door.
  5. Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak
  6. het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper.
  7. Voeg 11/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op
  8. de pan 5 minuten stoven.
  9. Roer de peperkorrels erdoor.
  10. Verwarm de oven voor op 200°C.
  11. Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de
  12. jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de
  13. ovenschaal.
  14. Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
  15. Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over.
  16. Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.