Hete kip 2

      Reacties uitgeschakeld voor Hete kip 2

 

Hete kip 2

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg kipdelen (liefst kipkarbonades)
  • 100 gr rode rawits (kleine hete pepers) of evt. 5 el sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 1 stengel sereh
  • 5 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 blad salam of laurier
  • 5 gesnipperde tenen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • Zout
  • Olie
  • 1/2 liter kippenbouillon

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf of maal de rawit, trassi, knoflook, ui en gember fijn tot een dikke pasta.

  2. Bak de kipdelen in de olie bruin en haal ze uit de pan.
  3. Fruit de pasta in het braadvet en blus af met de bouillon.
  4. Kneus de sereh door een paarmaal met het handvat van een zwaar mes op het witte gedeelte te slaan.

  5. Voeg de sereh, de djeroek poeroet en de salam of laurier toe en breng het geheel aan de kook.

  6. Voeg de kipdelen weer toe en laat ze op laag vuur 1/2 uur garen.