Hete kip 2

      Reacties uitgeschakeld voor Hete kip 2

 

Hete kip 2

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kip ((liefst kipkarbonades))
  • 100 gr rode rawits ((kleine hete pepers) of evt. 5 el sambal oelek)
  • 1 theelepel trassi
  • 5 cm verse gember
  • 1 stengel sereh
  • 5 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 blad salam ( of laurier)
  • 5 gesnipperde tenen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • Zout
  • Olie
  • 1/2 liter kippenbouillon

Hoe maak ik het klaar:

  • Wrijf of maal de rawit, trassi, knoflook, ui en gember fijn tot een dikke pasta.
  • Bak de kipdelen in de olie bruin en haal ze uit de pan.
  • Fruit de pasta in het braadvet en blus af met de bouillon.
  • Kneus de sereh door een paarmaal met het handvat van een zwaar mes op het witte gedeelte te slaan.
  • Voeg de sereh, de djeroek poeroet en de salam of laurier toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de kipdelen weer toe en laat ze op laag vuur 1/2 uur garen.