Hitsige kip

      Reacties uitgeschakeld voor Hitsige kip

 

Hitsige kip

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 dubbele kip
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 zakje boemboe ritja
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel Javaanse suiker
  • 1/2 blok santen
  • 1 eetlepel honing
  • 4 djeroek poeroet ( bladeren)
  • 4 kemirienoten
  • sojasaus ( en sesamolie naar smaak)

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een marinade van de sojasaus, de djahé, de laos en de ketoembar.
  • Snijd de kipfilets in kleine stukjes en laat ze ± 1 uur marineren; leg daar ook de djeroek poeroet blaadjes bij (schep om het kwartier even om).
  • Verhit wat sesamolie en bak de uitgelekte stukjes kip daarin (gooi de marinade niet weg).
  • Maak een brij van de ui, de pepers en de boemboe ritja en voeg die, als de kip bijna gaar is toe, samen met de overgebleven marinade, de djeroek poeroet blaadjes en het blok santen en laat het geheel op laag vuur sudderen.
  • Voeg de Javaanse suiker en de honing toe en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Maak de kemirienoten fijn en strooi ze met de sesamzaadjes over het gerecht.
  • Laat het op laag vuur nog 5 minuten staan en roer het af en toe door.
  • Als de brij tijdens het koken wat te dik wordt, kunt u deze met water verdunnen.