Hollandse fondue

      Reacties uitgeschakeld voor Hollandse fondue

Hollandse fondue

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Nederlandse keuken
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • peper
  • 1.75 dl koffieroom
  • 1.75 dl kalfsbouillon of kippenbouillon
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 250 gr geraspte Hollandse kaas (bijvoorbeeld half Goudsehalf Leidse of half
  • Goudse half Edammer)
  • 1 scheutje kirsch
  • in stukjes gesneden bruin brood

Bereidingswijze

  • Smelt de boter, voeg de bloem en peper toe en roer de massa glad.
  • Schenk er al roerend bij gedeelten de koffieroom of melk en de bouillon bij.
  • Voeg daarna het uienpoeder toe.
  • Laat het geheel even doorkoken en enigszins dik worden.
  • Voeg dan al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze is gesmolten.
  • Schenk tenslotte de kirsch over de fondue en laat deze even branden.