Hollandse fondue

      Reacties uitgeschakeld voor Hollandse fondue

Hollandse fondue

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Nederlandse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • peper
  • 1.75 dl koffieroom
  • 1.75 dl kalfsbouillon of kippenbouillon
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 250 gr geraspte Hollandse kaas (bijvoorbeeld half Goudsehalf Leidse of half
  • Goudse half Edammer)
  • 1 scheutje kirsch
  • in stukjes gesneden bruin brood

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter, voeg de bloem en peper toe en roer de massa glad.
  2. Schenk er al roerend bij gedeelten de koffieroom of melk en de bouillon bij.
  3. Voeg daarna het uienpoeder toe.
  4. Laat het geheel even doorkoken en enigszins dik worden.
  5. Voeg dan al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze is gesmolten.
  6. Schenk tenslotte de kirsch over de fondue en laat deze even branden.