Hollandse hutspot

      Reacties uitgeschakeld voor Hollandse hutspot

 

Hollandse hutspot

Dit gerecht wordt in het algemeen op 3 oktober in Leiden en omgeving gegeten.
Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken: Recepten uit Noord Holland
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr klapstuk
  • 750 gr winterwortel
  • 250 gr uien
  • 1 kg aardappelen
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.

  2. Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.

  3. Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
  4. Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.

  5. Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.

Tips / Opmerkingen

Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop.