Hollandse hutspot

      Reacties uitgeschakeld voor Hollandse hutspot

 

Print

Hollandse hutspot

Dit gerecht wordt in het algemeen op 3 oktober in Leiden en omgeving gegeten.
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken Recepten uit Noord Holland
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr klapstuk
  • 750 gr winterwortel
  • 250 gr uien
  • 1 kg aardappelen
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.
  • Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.
  • Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
  • Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.
  • Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.

Tips / Opmerkingen

Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop.