Hollandse kaasfondue met rauwkost

      Geen reacties op Hollandse kaasfondue met rauwkost

 

Hollandse kaasfondue met rauwkost

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram Leerdammer kaas
  • 300 gram belegen boerenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml groentebouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2-3 eetlepels jenever (of korenwijn, slijter)
  • 1 eetlepel grove mosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) raspen.

  2. Knoflook halveren en binnenzijde fonduepan ermee inwrijven. 

  3. Bouillon in fonduepan aan de kook brengen. 

  4. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. 

  5. Maïzena oplossen in korenwijn, maïzenapapje en mosterd door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 

  6. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  7. Om te dippen: - blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauwe of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.