Hollandse kaasfondue met rauwkost

      Geen reacties op Hollandse kaasfondue met rauwkost

 

Hollandse kaasfondue met rauwkost

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Nederlandse keuken
Keyword: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 300 gram Leerdammer kaas
  • 300 gram belegen boerenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml groentebouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2-3 eetlepels jenever (of korenwijn, slijter)
  • 1 eetlepel grove mosterd

Bereidingswijze

  • Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) raspen.
  • Knoflook halveren en binnenzijde fonduepan ermee inwrijven. 
  • Bouillon in fonduepan aan de kook brengen. 
  • Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. 
  • Maïzena oplossen in korenwijn, maïzenapapje en mosterd door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 
  • Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  • Om te dippen: - blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauwe of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.