Homard à la mayonnaise d’avocat

      Reacties uitgeschakeld voor Homard à la mayonnaise d’avocat

Homard à la mayonnaise d'avocat

(kreeft met avocadomayonaise)

Recept categorie Gerecht met fruit, Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kleine tomaten
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel cognac
  • enkele blaadjes sla
  • dl mayonaise
  • 1 citroen
  • 2 kreeften
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bind de kreeften op een plankje zodat ze recht blijven.q

  2. Breng een grote pan met water en zout aan de kook.

  3. Dompel de kreeften erin en laat ze 20 minuten zachtjes koken.

  4. Laat daarna 2 uur afkoelen in het kookvocht.

  5. Laat ze uitlekken en maak een scherp mes een gaatje achter de kop om het binnengedrongen water kwijt te raken.

  6. Snij ze in de lengte doormidden.

  7. Haal het zakje met zand aan het eind van de kop weg.

  8. Pers een ½ citroen.

  9. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit.

  10. Druk het vruchtvlees door een zeef.

  11. Meng met het citroensap.

  12. Meng dit door de mayonaise.

  13. Voeg wat cognac en cayennepeper toe.

  14. Was de sla en droog de blaadjes.

  15. Leg wat blaadjes op een serveerschaal en en leg de halve kreeften erop.

  16. Versier met gehalveerde tomaatjes, peterselie en citroen.