Hongaarse aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Hongaarse aardappelsoep

Hongaarse aardappelsoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen
  • zout water
  • 150 24 half-om-half gehakt
  • 1 eidooier
  • zout peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels boter
  • 1 liter bouillon
  • 2 paprika's
  • 4 harde paprikaworstjes
  • cayennepeper
  • 1 bosje peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei die in de boter rondom dicht.

  3. Pureer de aardappelen, roer de hete bouillon door de puree en breng de soep aan de kook.

  4. Snijd de paprika in stukjes en de worst in plakjes.
  5. Voeg de paprika, worst en gehaktballetjes aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.

  6. Breng de soep op smaak met cayennepeper en bestrooi haar met gehakte peterselie.