Hongaarse goulashsoep met rode bonen

      Reacties uitgeschakeld voor Hongaarse goulashsoep met rode bonen

 

Hongaarse goulashsoep met rode bonen

Recept categorie Soepen
Keuken: Hongaarse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr varkenspoelet
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gr aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikjes kidneybeans
  • 500 gr tomatenmoes
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 bouillontablet
  • peper zout
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 pakje diepvries prinsesseboontjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes.
  2. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
  3. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  4. Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten mooi bruin.
  5. Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en laat ze even meestoven.
  6. Voeg de tomatenpuree, de uitgelekte bonen, de tomatenmoes, het chilipoeder en de bouillon toe, kruid met peper en zout en giet er 1/2 liter water bij.

  7. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  8. Voeg ze bij de soep en laat deze ± 45 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Voeg 15 minuten voor het einde van de gaartijd de boontjes toe.

Lekker met stokbrood.