Hongaarse goulashsoep met rode bonen

      Reacties uitgeschakeld voor Hongaarse goulashsoep met rode bonen

 

Print

Hongaarse goulashsoep met rode bonen

Categorie Soepen
Keuken Hongaarse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr varkenspoelet
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gr aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikjes kidneybeans
  • 500 gr tomatenmoes
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 bouillontablet
  • peper zout
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 pakje diepvries prinsesseboontjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het vlees in kleine blokjes.
  • Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten mooi bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en laat ze even meestoven.
  • Voeg de tomatenpuree, de uitgelekte bonen, de tomatenmoes, het chilipoeder en de bouillon toe, kruid met peper en zout en giet er 1/2 liter water bij.
  • Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Voeg ze bij de soep en laat deze ± 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg 15 minuten voor het einde van de gaartijd de boontjes toe.

Lekker met stokbrood.