Hongaarse zuurkoolsoep met casselerrib

      Reacties uitgeschakeld voor Hongaarse zuurkoolsoep met casselerrib
Print

Hongaarse zuurkoolsoep met casselerrib

Categorie Soepen
Keuken Hongaarse keuken
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels boter
  • 75 gr gesnipperde rode uien
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 300 gr zuurkool
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder mild
  • 2 dl runderfond
  • 50 gr gerookte spekreepjes
  • 1 1/4 dl Room Culinair
  • 200 gr casselerrib in blokjes(vleeswaar)
  • zout
  • peper
  • 1 rode paprika in blokjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin ± 2 minuten.
  • Voeg de zuurkool, de komijn, de suiker en het paprikapoeder toe en bak die 1 minuut mee.
  • Schenk er de fond en 1 1/2-2 dl water bij, voeg het spek toe en laat de soep ± 15 minuten koken.
  • Voeg de room en de casselerrib toe en warm die ± 5 minuten mee.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de paprikablokjes.