Honinggeroosterde kipfilet op krokante sla

      Reacties uitgeschakeld voor Honinggeroosterde kipfilet op krokante sla

Honinggeroosterde kipfilet op krokante sla

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip, Salades
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 dubbele kipfilets van ± 400 gr in totaal
  • Voor de marinade:
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels acaciahoning
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • peper
  • zout

Voor de sla:

  • 50 gr gemengde sla
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd met zaadjes
  • 1 koffielepel griessuiker
  • 1 dl arachide olie
  • 1/2 dl witte wijnazijn
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

De dag vooraf:

  1. Vermeng de olie, de honing, de azijn, het geperste knoflookteentje en het gemberpoeder. Kruid met peper en zout.

  2. Leg de kipfilets in deze marinade, dek ze af met een stuk huishoudfolie en laat ± 12 uur op een koele plaats intrekken.

De dag zelf:

  1. Was de sla en zwier ze droog.
  2. Klop het ei los met de mosterd en de suiker. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg er druppelsgewijs eerst de olie en vervolgens de azijn aan toe. Roer tot een glad sausje.

  4. Meng deze vinaigrette door de sla en verdeel ze over 4 borden.
  5. Leg een stuk aluminiumfolie op de barbecue en rooster hierop de kipfilets gaar (het aluminiumfolie belet dat de marinade op het vuur druipt en zo vlammen of rook veroorzaakt).

  6. Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla.