Honinggeroosterde kipfilet op krokante sla

      Reacties uitgeschakeld voor Honinggeroosterde kipfilet op krokante sla

Honinggeroosterde kipfilet op krokante sla

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met kip/ Salades
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kip (van ± 400 gr in totaal)
  • Voor de marinade:
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt gember
  • peper
  • zout

Voor de sla:

  • 50 gr gemengde sla
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 dl arachideolie
  • 1/2 dl wijnazijn
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

De dag vooraf:

  • Vermeng de olie, de honing, de azijn, het geperste knoflookteentje en het gemberpoeder. Kruid met peper en zout.
  • Leg de kipfilets in deze marinade, dek ze af met een stuk huishoudfolie en laat ± 12 uur op een koele plaats intrekken.

De dag zelf:

  • Was de sla en zwier ze droog.
  • Klop het ei los met de mosterd en de suiker. Kruid met peper en zout.
  • Voeg er druppelsgewijs eerst de olie en vervolgens de azijn aan toe. Roer tot een glad sausje.
  • Meng deze vinaigrette door de sla en verdeel ze over 4 borden.
  • Leg een stuk aluminiumfolie op de barbecue en rooster hierop de kipfilets gaar (het aluminiumfolie belet dat de marinade op het vuur druipt en zo vlammen of rook veroorzaakt).
  • Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla.