Honinggeroosterde varkensribbetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Honinggeroosterde varkensribbetjes

Honinggeroosterde varkensribbetjes

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Varkensvlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel sherry
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine gemberknol
  • 8 varkensribben
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

De dag vooraf:

  1. Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, peper en zout.
  2. Pel de ui en het teentje knoflook, snipper ze fijn en voeg de snippers bij de marinade.
  3. Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.
  4. Laat de varkensribben minstens 24 uur marineren.

De dag zelf:

  1. Haal de ribbetjes uit de marinade en bak ze op de barbecue gaar.
  2. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze nu en dan met wat marinade.
  3. De ribbetjes zijn klaar als de uiteinden van de beentjes ± 2 cm uit het vlees steken.

Tips / Opmerkingen

Serveer de ribbetjes met stokbrood en rauwkost en drink er een landwijn bij.