Honinggeroosterde varkensribbetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Honinggeroosterde varkensribbetjes

Honinggeroosterde varkensribbetjes

Print
Categorie: Barbeque, Gerecht met vlees, Varkensvlees
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel sherry
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine gemberknol
  • 8 varkensribben
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

De dag vooraf:

  • Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, peper en zout.
  • Pel de ui en het teentje knoflook, snipper ze fijn en voeg de snippers bij de marinade.
  • Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.
  • Laat de varkensribben minstens 24 uur marineren.

De dag zelf:

  • Haal de ribbetjes uit de marinade en bak ze op de barbecue gaar.
  • Draai ze regelmatig om en bestrijk ze nu en dan met wat marinade.
  • De ribbetjes zijn klaar als de uiteinden van de beentjes ± 2 cm uit het vlees steken.

Tips / Opmerkingen

Serveer de ribbetjes met stokbrood en rauwkost en drink er een landwijn bij.