Horto supal kalokariano

      Reacties uitgeschakeld voor Horto supal kalokariano
helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Horto supal kalokariano

zomerse groentesoep
Categorie Soepen
Keuken Griekse keuken
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels boter
  • 1 fijngehakte middelgrote ui
  • 2 in stukjes gesneden courgettes
  • 1/2 in stukjes gesneden komkommer
  • 1/2 fijngesneden krop sla
  • 6 eetlepels doperwten
  • 2 tomaten geschild van zaden ontdaan en in stukjes gesneden
  • 12 sjalotten in plakjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 eetlepel fijngehakte verse munt of 1 theelepel gedroogde munt
  • 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum of 1/2 theelepel fijngewreven gedroogde basilicum
  • 2 liter kokende kippenbouillon
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de boter in een soeppot en sauteer de ui op laag vuur tot ze bruin is.
  • Voeg er de stukjes komkommer, courgettes, sla, sjalotten, doperwten en tomaten aan toe en bak ze 1 minuut in de hete boter.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en breng de soep aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.