Horto supal kalokariano

      Reacties uitgeschakeld voor Horto supal kalokariano

Horto supal kalokariano

zomerse groentesoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Griekse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels boter
  • 1 fijngehakte middelgrote ui
  • 2 in stukjes gesneden courgettes
  • 1/2 in stukjes gesneden komkommer
  • 1/2 fijngesneden krop sla
  • 6 eetlepels doperwten
  • 2 tomaten geschild van zaden ontdaan en in stukjes gesneden
  • 12 sjalotten in plakjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 eetlepel fijngehakte verse munt of 1 theelepel gedroogde munt
  • 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum of 1/2 theelepel fijngewreven gedroogde basilicum
  • 2 liter kokende kippenbouillon
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de boter in een soeppot en sauteer de ui op laag vuur tot ze bruin is.
  2. Voeg er de stukjes komkommer, courgettes, sla, sjalotten, doperwten en tomaten aan toe en bak ze 1 minuut in de hete boter.
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe en breng de soep aan de kook.
  4. Draai het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.