Hot chickenstick met pinda-kokossaus

      Reacties uitgeschakeld voor Hot chickenstick met pinda-kokossaus

Hot chickenstick met pinda-kokossaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 10 stuks
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr gemalen kokos
  • 1 zakje mix voor babi pangangsaus 45 gt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 10 kip TV-sticks
  • 3 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakte
  • 1 eetlepel gefruite uitjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schenk al roerend 3 dl kokend water bij de kokos en laat die 30 minuten weken.
  2. Zeef het mengsel en druk het vocht eruit.
  3. Klop de mix voor babi pangangsaus met de olie, 1 theelepel sambal en 1 dl kokosmelk tot een gladde marinade.

  4. Vermeng de kip in een kom met de marinade en laat dit ± 15 minuten staan.
  5. Verwarm de grill op de hoogste stand.
  6. Leg de kipsticks naast elkaar op een rooster, zet er een lekbak onder en rooster de kip in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

  7. Bestrijk de kip halverwege de braadtijd met de overgebleven marinade.
  8. Vermeng intussen de pindakaas met de rest van de kokos en breng dit op smaak met de sambal.

  9. Roer ook de peterselie door de saus en strooi er de gefruite uitjes over.
  10. Serveer de kipsticks met de saus.