Hot chickenstick met pinda-kokossaus

      Reacties uitgeschakeld voor Hot chickenstick met pinda-kokossaus

Hot chickenstick met pinda-kokossaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 10 stuks
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr gemalen kokos
  • 1 zakje mix voor babi pangangsaus (45 gt)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 10 kip
  • 3 eetlepels pindakaas ( met stukjes noot)
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakte
  • 1 eetlepel gefruite ui

Hoe maak ik het klaar:

  • Schenk al roerend 3 dl kokend water bij de kokos en laat die 30 minuten weken.
  • Zeef het mengsel en druk het vocht eruit.
  • Klop de mix voor babi pangangsaus met de olie, 1 theelepel sambal en 1 dl kokosmelk tot een gladde marinade.
  • Vermeng de kip in een kom met de marinade en laat dit ± 15 minuten staan.
  • Verwarm de grill op de hoogste stand.
  • Leg de kipsticks naast elkaar op een rooster, zet er een lekbak onder en rooster de kip in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de kip halverwege de braadtijd met de overgebleven marinade.
  • Vermeng intussen de pindakaas met de rest van de kokos en breng dit op smaak met de sambal.
  • Roer ook de peterselie door de saus en strooi er de gefruite uitjes over.
  • Serveer de kipsticks met de saus.