Hoyoklitosoep

      Reacties uitgeschakeld voor Hoyoklitosoep

Hoyoklitosoep

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 5 hoyoklito's (een Zuid-Amerikaanse zweefoester, te verkrijgen bij de betere delicatessenzaken)
  • 1 ui
  • 3 bosjes peterselie
  • 1 liter water
  • 2 sinaasappels
  • 1/2 dl melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eiwitten
  • 1/4 ananas
  • 1/2 watermeloen
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Ontdoe de hoyoklito's van hun schelp. Dit kan eenvoudig met een lepel en een mes.
  • Doen ze in een grote soeppan, gevuld met water en laat ze ± 10 minuten koken.
  • Snijd de ananas en de meloen in kleine blokjes en zet die een half uur in de koelkast.
  • Pers de sinaasappels uit en voeg het sap aan het kokende water toe.
  • Klop de eiwitten en vermeng het met 1/4 dl melk.
  • Vermeng de rest van de melk met de stukjes ananas en watermeloen.
  • Voeg, als de hoyoklito's gaar zijn, de melk met de ananas en de watermeloen toe.
  • Voeg ook het eiwit met de melk toe en roer alles goed door.
  • Laat de soep niet meer koken, om schifting van de melk te voorkomen.
  • Hak de uien fijn, voeg ze bij de soep en roer ze er goed door.
  • Laat de soep nu nog 5 minuten op een heel laag vuur staan.
  • Voeg naar smaak peper en zout (en eventueel wat suiker) toe en garneer de soep met wat peterselie.

Tips / Opmerkingen

U kunt er brood bij geven.