Huisgerookte zalm met gazpacho

      Reacties uitgeschakeld voor Huisgerookte zalm met gazpacho

Huisgerookte zalm met gazpacho

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de gazpacho:

  • 1 cl sherryazijn
  • 1 mespunt mosterd
  • 50 gr komkommer
  • 1 1/2 vleestomaat
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje rode Spaanse peper
  • 30 gr vers broodkruim

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de zalmfilet (schoongemaakt door uw visman) in met olijfolie, bestrooi de vis met het zout, de peper en de koriander en leg hem in een gesloten verpakking enkele uren in de koelkast.

  2. Leg de zalmfilet dan in een rookoventje en rook hem 18 minuten bij 30°C.
  3. Verpak de vis zeer goed en leg hem een nacht in de koelkast om de smaken goed door te laten trekken.

  4. Snijd de zalm de volgende dag in mooie dunne plakjes.
  5. Ontdoe alle groenten van schil en zaad.
  6. Draai alle ingrediënten voor de gazpacho door de fijne plaat van de gehaktmolen en breng op smaak met zout en peper.

  7. Dresseer deze gazpacho om de dun gesneden zalm.