Hutspot met salami

      Reacties uitgeschakeld voor Hutspot met salami
Print

Hutspot met salami

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 kg schoongemaakte hutspotgroente
  • 1 goudsalami van 250 gr
  • 1 rode peper
  • 50 gr boter
  • 1 zakje jus 16 gr
  • 1 eetlepel ketchup

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 4 stukken.
  • Zet de aardappelen en de hutspotgroente op in een grote pan met een laagje water, breng het aan kook en kook het geheel, half afgedekt, in ± 20 minuten gaar.
  • Verwijder het velletje van de salami snijd hem in blokjes en warm die de laatste 4-5 minuten mee.
  • Maak intussen de peper schoon, verwijder de zaadjes en snipper het vruchtvlees heel fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de peper zachtjes.
  • Voeg al roerend het juspoeder en 1/4 liter water toe.
  • Voeg de ketchup toe en laat de jus zachtjes koken.
  • Giet de hutspot af, stamp hem fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de jus.