Ierse aardappeltaart

      Geen reacties op Ierse aardappeltaart

 

Ierse aardappeltaart

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met fruit, Gerecht met kaas, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Porties 8
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 pak bladerdeeg Danerolles / koeling
  • 600 gr aardappelen in schil gekookt
  • zout en peper
  • 400 gr rijpe peren geschild in dunne plakken
  • 1 1/4 dl zure room
  • 3 eidooiers
  • 300 gr cheddar in plakken
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde majoraan

extra nodig:

  • springvorm (doorsnede 20 cm)
  • bakpapier
  • steunvulling

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Vorm met deeg bekleden, overhangend deeg afsnijden.
  3. Bakpapier en steunvulling op deeg leggen.
  4. In midden van oven ± 15 minuten bakken.
  5. Aardappels schillen en in hele dunne plakken snijden.
  6. Op deegbodem (papier en vulling verwijderd) scheppen: laagje aardappel, zout, peper, laagje peer, laagje cheddar, dit nog 1x herhalen.
  7. Afdekken met aardappel, dakpansgewijs geschikt.
  8. Zure room,eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan mengen en over taart gieten.
  9. In oven in nog ± 30-40 minuten gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies De wijn die erbij past, moet fris, fruitig zijn maar wel met zachte, milde zuren. Wijnen gemaakt van de druif colombard hebben dat. Probeer eens de Cháteau de Didonne, Vin de pays de Charentais Colombard 1992.