Ierse bietenschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Ierse bietenschotel
Print

Ierse bietenschotel

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken Ierse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr rode bieten
  • 500 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 500 gr rundergehakt
  • 125 gr roomboter
  • 2 dl slagroom
  • peper zout
  • worcestershiresaus
  • 4 eieren

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de bieten gaar.
  • Kook de aardappelen gaar en stamp ze of pers ze door de pureeknijper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Schil de ui en hak hem fijn.
  • Schil de bieten, rasp ze en meng ze door het gehakt.
  • Fruit de ui in een hapjespan of grote koekenpan goudgeel.
  • Voeg het bietenmengsel en de gestampte aardappelen toe en bak alles knapperig, rul en gaar.
  • Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper, zout en worcestershiresaus en breng het over in de ovenschaal.
  • Smelt de roomboter in een steelpan, roer de slagroom erdoor en giet dit mengsel over de bietenschotel.
  • Bak de bietenschotel ± 25 minuten in de oven.
  • Bak 4 spiegeleieren en serveer die bij de bietenschotel.