Ierse Stamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Ierse Stamppot

 

Ierse Stamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken: Ierse keuken
Extra info Vegetarisch, Zoutarm
Totaal tijd 30 minuten
Porties 2
Calorieën 495 kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in?

  • 600 gram aardappelen
  • ½ groene kool of 400 gram gesneden groene kool
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
  5. Verwarm de melk.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  7. Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.

Tips / Opmerkingen

Ingrediënten over?

Kool: Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Kruidenwijzer tip:

maak de stamppot op smaak met gember, komijn, koriander en oregano.

Voedingsfeiten
Ierse Stamppot
Hoeveelheid per portie
Calorieën 495 Calorieën van vet 135
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 15g 23%
Verzadigd vet 3g 15%
Zout 0.3mg 0%
Totaal koolhydraten 60g 20%
Voedingsvezels 15g 60%
Suikers 5g
Eiwit 20g 40%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.