Ierse Stamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Ierse Stamppot

 

Print

Ierse Stamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken Ierse keuken
Keyword Vegetarisch, Zoutarm
Totale tijd 30 minuten
porties 2
Calorieën 495kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 600 gram aardappelen
  • ½ groene kool of 400 gram gesneden groene kool
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  • Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  • Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.

Tips / Opmerkingen

Ingrediënten over?

Kool: Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Kruidenwijzer tip:

maak de stamppot op smaak met gember, komijn, koriander en oregano.

Nutrition

Calorieën: 495kcal | Carbohydrates: 60g | Eiwit: 20g | Fat: 15g | Verzadigd vet: 3g | Zout: 0.3mg | Fiber: 15g | Suiker: 5g