IJscappucino

      Geen reacties op IJscappucino

 

IJscappucino

Een geweldige klassieker die uw smaakpapillen verrast. De smaak van cacao, kaneel of nootmuskaat zal het ijs doen smelten.

Recept categorie Koude Dranken
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 2
Auteur Nespresso

Wat gaat er in?

  • 3 Ristretto 40 ml van de koffie, ook lekker met Roma, Arpeggio of Ristretto Decaffeinato
  • 250 ml koude volle melk
  • suiker
  • snufje kaneel nootmuskaat of cacao

Materialen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de 3 espresso's (40 ml) in de kan en voeg 200 ml koude, volle melk toe. Voeg eventueel wat suiker toe naar smaak en roer goed
  2. Plaats de kan gedurende 10 minuten in de koelkast.
  3. Bereid het melkschuim van de resterende 50 ml melk met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  4. Haal de kan uit de koelkast en verdeel de koffie over de 2 receptenglazen.
  5. Voeg voorzichtig 3-4 eetlepels melkschuim toe aan ieder glas.
  6. Bestrooi de glazen als laatste met een snufje kaneel, nootmuskaat of cacao.
  7. Serveer direct.