IJscappucino

      Geen reacties op IJscappucino

 

IJscappucino

IJscappucino

Een geweldige klassieker die uw smaakpapillen verrast. De smaak van cacao, kaneel of nootmuskaat zal het ijs doen smelten.
Print Pin
Categorie: Koude Dranken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
porties: 2
Auteur: Nespresso

ingrediënten

  • 3 Ristretto 40 ml van de koffie, ook lekker met Roma, Arpeggio of Ristretto Decaffeinato
  • 250 ml koude volle melk
  • suiker
  • snufje kaneel nootmuskaat of cacao

Materialen

Bereidingswijze

  • Zet de 3 espresso's (40 ml) in de kan en voeg 200 ml koude, volle melk toe. Voeg eventueel wat suiker toe naar smaak en roer goed
  • Plaats de kan gedurende 10 minuten in de koelkast.
  • Bereid het melkschuim van de resterende 50 ml melk met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Haal de kan uit de koelkast en verdeel de koffie over de 2 receptenglazen.
  • Voeg voorzichtig 3-4 eetlepels melkschuim toe aan ieder glas.
  • Bestrooi de glazen als laatste met een snufje kaneel, nootmuskaat of cacao.
  • Serveer direct.