In bouillon gestoofde kip

      Reacties uitgeschakeld voor In bouillon gestoofde kip

In bouillon gestoofde kip

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 500 gram winterwortel in plakken
  • 1 schaaltje kipfilethaasjes (ca. 350 gram)
  • 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 gram)
  • 1 blik linzen (425 gram)
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels Dijon mosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan bouillon aan de kook brengen. 

  2. Wortelplakjes toevoegen en 1 minuut koken. 

  3. Kip bestrooien met zout en peper en in bouillon leggen. 

  4. Bouillon 5 minuten zachtjes laten koken. 

  5. Dan erwten toevoegen en alles samen nog 7-10 minuten tegen de kook aan verwarmen. 

  6. Intussen linzen in zeef afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. 

  7. In steelpan linzen zachtjes verwarmen. 

  8. Op smaak brengen met zout en peper. 

  9. In kommetje crème fraîche mengen met mosterd en zout en peper naar smaak. 

  10. Met schuimspaan kip en groente over vier warme diepe borden verdelen. 

  11. Linzen erover scheppen. In elk bord een soeplepel bouillon scheppen. 

  12. Mosterdsaus apart erbij geven.