In bouillon gestoofde kip

      Reacties uitgeschakeld voor In bouillon gestoofde kip

In bouillon gestoofde kip

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Nederlandse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 500 gram winterwortel in plakken
  • 1 schaaltje kipfilethaasjes (ca. 350 gram)
  • 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 gram)
  • 1 blik linzen (425 gram)
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels Dijon mosterd

Bereidingswijze

  • In pan bouillon aan de kook brengen. 
  • Wortelplakjes toevoegen en 1 minuut koken. 
  • Kip bestrooien met zout en peper en in bouillon leggen. 
  • Bouillon 5 minuten zachtjes laten koken. 
  • Dan erwten toevoegen en alles samen nog 7-10 minuten tegen de kook aan verwarmen. 
  • Intussen linzen in zeef afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. 
  • In steelpan linzen zachtjes verwarmen. 
  • Op smaak brengen met zout en peper. 
  • In kommetje crème fraîche mengen met mosterd en zout en peper naar smaak. 
  • Met schuimspaan kip en groente over vier warme diepe borden verdelen. 
  • Linzen erover scheppen. In elk bord een soeplepel bouillon scheppen. 
  • Mosterdsaus apart erbij geven.