In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven

 

In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Bulgaarse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 75 gr zwarte olijven zonder pit
  • 15 gr verse peterselie
  • 20 gr verse Chinese bieslook
  • 2 sjalotjes
  • 8 drumsticks
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 dl Bulgaarse droge witte wijn
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1/8 liter crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de olijven in plakjes.
  2. Knip de peterselie en de helft van de bieslook fijn.
  3. Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn.
  4. Bestrooi de drumsticks met zout en peper.
  5. Verhit de olie in een braadpan, bak de drumsticks in ± 8 minuten rondom bruin en schep ze met een schuimspaan op een bord.

  6. Voeg de sjalotjes aan het bakvet toe en roerbak ze zachtjes ± 1 minuut.
  7. Voeg de wijn toe en breng de saus aan de kook.
  8. Roer intussen de bloem door de crème fraîche.
  9. Voeg dit mengsel al roerend aan de wijn toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.

  10. Schep er de olijven, de peterselie en de bieslook door, leg de kip in de saus en stoof het gerecht afgedekt in ± 45 minuten zachtjes gaar.

  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Knip de rest van de bieslook erboven fijn en serveer met pasta en een gemengde sla.