In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven

 

In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven

Print
Categorie: Gerecht met Kip
Keuken: Bulgaarse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 75 gr zwarte olijven zonder pit
  • 15 gr verse peterselie
  • 20 gr verse Chinese bieslook
  • 2 sjalotjes
  • 8 drumsticks
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 dl Bulgaarse droge witte wijn
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1/8 liter crème fraîche

Bereidingswijze

  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Knip de peterselie en de helft van de bieslook fijn.
  • Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn.
  • Bestrooi de drumsticks met zout en peper.
  • Verhit de olie in een braadpan, bak de drumsticks in ± 8 minuten rondom bruin en schep ze met een schuimspaan op een bord.
  • Voeg de sjalotjes aan het bakvet toe en roerbak ze zachtjes ± 1 minuut.
  • Voeg de wijn toe en breng de saus aan de kook.
  • Roer intussen de bloem door de crème fraîche.
  • Voeg dit mengsel al roerend aan de wijn toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  • Schep er de olijven, de peterselie en de bieslook door, leg de kip in de saus en stoof het gerecht afgedekt in ± 45 minuten zachtjes gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Knip de rest van de bieslook erboven fijn en serveer met pasta en een gemengde sla.