In courgette gewikkelde forel

      Reacties uitgeschakeld voor In courgette gewikkelde forel

 

Print

In courgette gewikkelde forel

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 courgette
  • 4 forellen (heel)
  • 1 limoen geperst
  • 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 zakje verse koriander (a 15 gram) geknipt
  • 4 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Van courgette met kaasschaaf 8 gelijkmatige plakken schaven. 
  • Forellen afspoelen met water en droogdeppen met keukenpapier. 
  • Forellen aan binnen- en buitenkant met limoensap besprenkelen en bestrooien met zout. 
  • In kom chilipeper, knoflook, helft van koriander en 2 eetlepels olie door elkaar mengen. 
  • Kruidenmengsel over buikholten van vis verdelen. 
  • Forellen tot gebruik afgedekt met folie in koelkast bewaren.
  • Rond elke forel 2 courgettelinten wikkelen. 
  • Courgette vaststeken met cocktailprikkers en licht bestrooien met zout. 
  • Afhankelijk van formaat van barbecue forellen in een of twee keer roosteren. 
  • Forel in visklem leggen, bedruppelen met rest van olie en op barbecue in 10 à 15 minuten bruin en gaar roosteren. 
  • Tussentijds regelmatig omkeren.

Wijnadvies: Undurraga Sauvignon blanc