In courgette gewikkelde forel

      Reacties uitgeschakeld voor In courgette gewikkelde forel

 

In courgette gewikkelde forel


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 courgette
  • 4 forellen (heel)
  • 1 limoen geperst
  • 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 zakje verse koriander (a 15 gram) geknipt
  • 4 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Van courgette met kaasschaaf 8 gelijkmatige plakken schaven. 

  2. Forellen afspoelen met water en droogdeppen met keukenpapier. 

  3. Forellen aan binnen- en buitenkant met limoensap besprenkelen en bestrooien met zout. 

  4. In kom chilipeper, knoflook, helft van koriander en 2 eetlepels olie door elkaar mengen. 

  5. Kruidenmengsel over buikholten van vis verdelen. 

  6. Forellen tot gebruik afgedekt met folie in koelkast bewaren.

  7. Rond elke forel 2 courgettelinten wikkelen. 

  8. Courgette vaststeken met cocktailprikkers en licht bestrooien met zout. 

  9. Afhankelijk van formaat van barbecue forellen in een of twee keer roosteren. 

  10. Forel in visklem leggen, bedruppelen met rest van olie en op barbecue in 10 à 15 minuten bruin en gaar roosteren. 

  11. Tussentijds regelmatig omkeren.

Wijnadvies: Undurraga Sauvignon blanc