Indiase aardappelschotel met kip en yoghurt

      Reacties uitgeschakeld voor Indiase aardappelschotel met kip en yoghurt

 

Indiase aardappelschotel met kip en yoghurt

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met kip
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pakje Conimex Mix voor Indiase Aardappelschotel
  • 350 gram kip
  • 500 gram geschrapte jonge worteltjes
  • 1 prei
  • 8 eetlepels (dikke) yoghurt
  • 400 gram aardappel
  • 1 pakje (200ml) kokosmelk
  • Conimex Wok Olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met de kipfiletblokjes. 
  • Houd kleine worteltjes heel en snijd grotere in de lengte in vieren. 
  • Was en snijd de prei in smalle ringen.
  • Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1½ cm. 
  • Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier. 
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes, aardappelblokjes en worteltjes 5 minuten. 
  • Wok ¾ van de prei daarna 3 minuten mee. (De rest wordt op het laatst toegevoegd).
  • Roer de kokosmelk, ¼ l water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het in ca. 15 minuten gaar worden. 
  • Verdeel de Indiase Aardappelschotel met Kip over 4 kommen of borden, schep de yoghurt erbij en strooi de rest van de prei erover. 

Tips / Opmerking

Serveertip: Zet Conimex Mango Chutney, Gebakken Uitjes en vers gehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip: Vervang de worteltjes door snijbonen en gebruik kalkoen of magere varkensblokjes in plaats van kip.