Indiase curry van karbonades met bloemkool

      Geen reacties op Indiase curry van karbonades met bloemkool

Indiase curry van karbonades met bloemkool

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 schouderkarbonades
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus ((400 ml))
  • 400 gram rijst
  • 1 bloemkool
  • 1 paprika

Hoe maak ik het klaar:

  • Karbonades in stukken snijden, eventueel botje verwijderen. 
  • Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. 
  • Vlees in ca. 4 minuten bruin bakken. 
  • Ui toevoegen en 1 minuut meebakken. 
  • Saus erbij schenken en geheel tegen de kook aan brengen. 
  • Vlees in saus in 25 minuten laten garen. 
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. 
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • Bloemkool en paprika laatste 10 minuten met vlees meeverhitten.
  • Indiase curry met zout en peper op smaak brengen en met rijst serveren.