Indiase curry van karbonades met bloemkool

      Geen reacties op Indiase curry van karbonades met bloemkool

Indiase curry van karbonades met bloemkool

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Indiaase keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 schouderkarbonades
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus (400 ml)
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika

Hoe maak ik het klaar?

  1. Karbonades in stukken snijden, eventueel botje verwijderen. 

  2. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. 

  3. Vlees in ca. 4 minuten bruin bakken. 

  4. Ui toevoegen en 1 minuut meebakken. 

  5. Saus erbij schenken en geheel tegen de kook aan brengen. 

  6. Vlees in saus in 25 minuten laten garen. 

  7. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  8. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. 

  9. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. 

  10. Bloemkool en paprika laatste 10 minuten met vlees meeverhitten.

  11. Indiase curry met zout en peper op smaak brengen en met rijst serveren.