Indiase kip kiev

      Reacties uitgeschakeld voor Indiase kip kiev

Indiase kip kiev


Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Keuken: Indiaase keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 125 gram zachte gezouten boter
  • 1 theelepel milde currypasta (pot à 283 gram)
  • 1 theelepel mangochutney (pot à 346 gram)
  • 600 gram kipfilet
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 6 eetlepels broodkruim
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Sjalot in stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil eraf raspen en limoen uitpersen. 

  2. Boter in keukenmachine met sjalot, limoenrasp en -sap, currypasta en mangochutney mengen; met zout en peper op smaak brengen.

  3. Kipfilet met scherp mes inkepen en draaiende beweging maken, zodat zakje ontstaat.

  4. Met spuitzak boter in inkeping van kipfilet spuiten. 

  5. Kipfilet in holte van handen bolvormig kneden.

  6. Punt van kipfilet terugvouwen en met cocktailprikker vaststeken. 

  7. Kipfilet in bloem wentelen, door ei halen en vervolgens met broodkruim bedekken. 

  8. Gevulde kipfilets in koelkast 15 minuten laten opstijven.

  9. Oven voorverwarmen op 200°C. 

  10. In koekenpan olie verhitten en kipfilet op matig vuur aan beide kanten lichtbruin bakken. 

  11. Kipfilet uit pan nemen en in oven in 10-12 minuten gaar laten worden.

  12. Kipfilet uit oven nemen en 2 minuten laten rusten. 

  13. Elke kipfilet in 3 schuine plakken snijden.

Wijnadvies: Norton Torrontés

Tips / Opmerkingen

Tip: Tip van de kok: 'Ik gebruik in dit gerecht Japans broodkruim. Heel anders dan ons paneermeel. Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf broodkruim maken. Snijd de korsten van (oud) wit casinobrood, vermaal het brood in de keukenmachine en spreid het kruim daarna uit over een dienblad om het te laten indrogen. Je krijgt een prachtig, wit broodkruim.'