Indiase kip

      Reacties uitgeschakeld voor Indiase kip

Indiase kip

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: India
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 braadsticks
  • 1 mango
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/2 eetlepel ketoembar
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gr santen
  • 113 gr Pappadums naturel (pak)

Ook nodig:

  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de braadsticks en dep ze droog.
  • Schil de mango, snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes en de andere helft in lange repen.
  • Maak de prei schoon, snijd hem in schuine stukken van ± 3 cm en was die.
  • Verhit de olie in een koekenpan, voeg de kerrie toe en bak de braadsticks aan beide kanten ± 5 minuten.
  • Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
  • Voeg de prei en de ketoembar toe en bak het geheel op matig vuur ± 5 minuten.
  • Blus af met het citroensap en 1 dl water en stoof de kip afgedekt in ± 20 minuten gaar.
  • Voeg de santen aan de braadsticks toe en roer tot de santen is opgelost.
  • Voeg als laatste de mangoblokjes toe.
  • Bereid de pappadums volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Verdeel de mangorepen over 4 borden, leg op ieder bord een braadstick en verdeel de saus erover.
  • Serveer de pappadums erbij.
  • Lekker met basmatirijst.