Indiase rundercurry a la Sandra

      Reacties uitgeschakeld voor Indiase rundercurry a la Sandra

 

Indiase rundercurry a la Sandra

Voor mensen die Weight Watchers doen, het recept is voor 4 personen, 5 punten per persoon
Recept categorie Curry's, Gerecht met vlees, Slowcooker
Keuken: Indiaase keuken
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 1, 2 kilo mager rundvlees in blokjes gesneden
  • 1 blikje 400 gram gepelde tomaat (gesneden)
  • 2 grote of 3 kleine uien klein gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 2 rode pepers ontzaad en klein gesneden
  • 1 stukje gember klein gesneden)
  • 2 of 3 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels garam masala poeder Jonnie Boer
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • 2 runderbouillonblokjes opgelost in 200 ml water
  • 100 ml Griekse 0% yoghurt
  • 1 bosje koriander klein gehakt
  • 2 eetlepels becel light
  • peper en/of zout naar smaak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  2. Roerbak het vlees in de becel op hoog vuur rondom bruin en haal het vlees dan weer uit de pan.
  3. Fruit dan in dezelfde pan de ui, de knoflook, de peper en de gember al roerend tot de uien zacht zijn.
  4. Voeg de garam masala, en paprikapoeder toe en roerbak even kort mee.
  5. Doe het vlees, de gepelde tomaten, runderbouillon en de laurierblaadjes erbij, laat heet worden tot het pruttelt, draai het vuur laag en laat 4 uur zachtjes pruttelen op het kleinste pitje met een plaatje ertussen en de deksel op de pan.
  6. Haal na 4 uur de deksel eraf, haal de laurierblaadjes eruit en laat nog even een half uurtje op laag vuur indikken.
  7. Draai het vuur uit en roer de yoghurt door het gerecht.
  8. Proef even en voeg eventueel wat verse peper en/of zout naar smaak toe.
  9. Schep op een bord en bestrooi de curry met wat koriander.
  10. Eet smakelijk!

Tips / Opmerkingen

TIP:

Dit gerecht kan ook in de slowcooker.

Bestrooi dan het vlees niet alleen met peper en zout maar ook met bloem en laat de becel light en de 200 ml water waar de runderbouillonblokjes in opgelost moeten worden weg.

Verkruimel de bouillonblokjes.

Gebruik 3 eetlepels garam masala poeder en 1 eetlepel paprikapoeder. (in een slowcooker is het altijd zeer weinig vocht en veel meer kruiden)

Doe dan gewoon alle ingrediënten, behalve de yoghurt en de koriander rauw in de slowcooker. Meng met elkaar en zet de slowcooker 8 uur op low.

Haal na 8 uur de deksel eraf en laat nog een half uurtje zonder deksel pruttelen.

Dan de yoghurt erdoor, mengen, op een bord scheppen, koriander naar smaak eroverheen en eet smakelijk.