Indische bruine bonensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Indische bruine bonensoep

Indische bruine bonensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Indische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 zakje boemboe nasi goreng
  • 200 gr winterwortel
  • 500 gr bamipakket
  • 2 eetlepels olie
  • 840 gr bruine bonen blik
  • 4 volle eetlepels boemboe saté (blok)
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de boemboe nasi goreng in een kommetje met 1 1/2 dl heet water 10 minuten weken.

  2. Maak de winterwortel schoon, was hem en snijd hem in stukken van 4 cm.
  3. Snijd deze stukken in de lengte in luciferdunne reepjes.
  4. Verhit de olie in een flinke pan en bak hierin de boemboe nasi goreng met het weekvocht en de wortel, peper, ui, prei en kool uit het bamipakket al omscheppend 4 minuten.

  5. Voeg dan de bonen met het vocht, de boemboe saté en 1 1/2 liter water toe.
  6. Verkruimel de bouillontabletten erboven.
  7. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes koken.
  8. Roer er de taugé uit het bamipakket door en verwarm die 1 minuut mee.
  9. Breng de soep op smaak met sambal en ketjap.
  10. Serveer er kroepoek bij.