Indische hutspot met tartaarballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Indische hutspot met tartaarballetjes
Print

Indische hutspot met tartaarballetjes

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken Indische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 750 gr aardappelen
  • 1 pakket panklare hutspotgroenten inh. 1 kg
  • 2 kippebouillontabletten
  • 1 zakje boemboe nasi goreng gedroogde nasigroente
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • peper

ook nodig:

  • aluminiumfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de tartaar in een kom.
  • Pel de knoflook en pers die erboven uit.
  • Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
  • Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water.
  • Verwarm de schaal voor.
  • Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan,
  • breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
  • Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken.
  • Verhit de boter in een koekepan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
  • Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekepan en laat het ± 3 minuten zachtjes bakken.
  • Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar.
  • Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).