Indische pasteitjes 2

      Reacties uitgeschakeld voor Indische pasteitjes 2

 

Indische pasteitjes 2

Recept printen
Recept categorie: Warme hapjes
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Van wie is dit recept: indischkookboek.nl

Wat gaat er in:

  • 1000 gram gehakt (half om half)
  • 1/2 dl water
  • 2 ui
  • 1 stengel prei
  • 1/2 dl slaolie
  • 6 takjes selderie
  • peper & zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • bloem
  • pasteideeg

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet het gehakt met het water op en maak het goed rul.
  • Pel de uien en snipper ze fijn, maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
  • Laat in een pan de slaolie heet worden en fruit hierin de prei en de uien glazig en voeg dit daarna aan het gehakt toe.
  • Was de selderie en hak die fijn en doe dit tezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat bij het gehakt.
  • Roer alles goed om en laat het geheel ongeveer 20 minuten staan.
  • Is het gehakt erg vet, voeg dan om te binden een beetje bloem toe.
  • Laat alles goed afkoelen en maak vervolgens de pasteitjes zoals aangegeven bij 'pasteideeg'.