Indische Pasteitjes

      Reacties uitgeschakeld voor Indische Pasteitjes

Indische Pasteitjes

Recept categorie Warme hapjes
Keuken: Indische keuken
Auteur indischkookboek.nl

Wat gaat er in?

Voor de vulling:

  • 350 gram gehakt varken/rund
  • 500 gram worteltjes
  • 500 gram aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • selderijblaadjes
  • zout en peper
  • 50 gram so-oen laksa of glasvermicelli

Voor de velletjes:

  • 1 ei
  • 350 gram bloem meel
  • scheut lauw water
  • 2 eetlepels olie
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

De vulling:

  1. Kook de wortels en aardappelen bijna gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
  2. Knip de so-oen in kleine stukjes, week ze in warm water een 1/2 uur en laat ze dan uitlekken.
  3. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit ze gaar in de olie.
  4. Voeg het gehakt, zout en peper toe.
  5. Doe daarna de wortels, aardappelen en selderij erbij en meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg de geweekte so_oen toe.

De velletjes:

  1. Kneed van de ingredienten voor de velletjes een samenhangend deeg.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank niet te dun uit.
  3. Steek er met behulp van een kopje of glas ronde figuren uit.
  4. Leg op elk koekje een lepel van het vulsel, vouw ze dicht in tweeen en knijp de randjes op elkaar in golfjes.
  5. Bak de pasteitjes in de olie lichtbruin, maar de olie mag niet te heet zijn als de pasteitjes erin gaan.
  6. Laat de pasteitjes, als u ze in de diepvries bewaart, niet te bruin bakken en bak ze dan voor het gebruik even op.