Indische Pasteitjes

      Reacties uitgeschakeld voor Indische Pasteitjes

Indische Pasteitjes

Recept printen
Recept categorie: Warme hapjes
Land van herkomst: Indonesië
Van wie is dit recept: indischkookboek.nl

Wat gaat er in:

Voor de vulling:

  • 350 gram gehakt (varken/rund)
  • 500 gram worteltjes
  • 500 gram aardappel
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • selderijblaadjes
  • peper & zout
  • 50 gram so-oen (laksa of glasvermicelli)

Voor de velletjes:

  • 1 ei
  • 350 gram bloem (meel)
  • scheut lauw water
  • 2 eetlepels olie
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

De vulling:

  • Kook de wortels en aardappelen bijna gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
  • Knip de so-oen in kleine stukjes, week ze in warm water een 1/2 uur en laat ze dan uitlekken.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en fruit ze gaar in de olie.
  • Voeg het gehakt, zout en peper toe.
  • Doe daarna de wortels, aardappelen en selderij erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de geweekte so_oen toe.

De velletjes:

  • Kneed van de ingredienten voor de velletjes een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank niet te dun uit.
  • Steek er met behulp van een kopje of glas ronde figuren uit.
  • Leg op elk koekje een lepel van het vulsel, vouw ze dicht in tweeen en knijp de randjes op elkaar in golfjes.
  • Bak de pasteitjes in de olie lichtbruin, maar de olie mag niet te heet zijn als de pasteitjes erin gaan.
  • Laat de pasteitjes, als u ze in de diepvries bewaart, niet te bruin bakken en bak ze dan voor het gebruik even op.