Indonesische saucijzenbroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Indonesische saucijzenbroodjes

 

Indonesische saucijzenbroodjes

Recept categorie Hapjes, Warme hapjes
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 500 gram hoh gehakt
  • bloem
  • ketjap manis
  • sambal manis
  • djahé gemberpoeder
  • gula djawa of bruine rietsuiker
  • verse peper en zout
  • knoflookpoeder
  • nootmuskaat
  • 2 eiere

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Klop 1 ei los om mee te plakken.
  3. Meng het gehakt met 1 eetlepel ketjap, 3 theelepels sambal, 1 eetlepel bloem, peper en zout naar smaak, een halve theelepel nootmuskaat, 2 theelepels djahé en 1 ei.
  4. Maak van het gehakt worstjes die even lang zijn als de deegplakken.
  5. Kwast de randen van de deegplakken in met geklopt ei en leg op elk deegplakje een gehaktworstje, klap dubbel en druk de randen op elkaar met een vork.
  6. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in ca. 20-25 min. gaar.
  7. Snijd de saucijzenbroodjes in stukjes van ongeveer 2 cm en serveer warm met chilisaus