Indonesische saucijzenbroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Indonesische saucijzenbroodjes

 

Indonesische saucijzenbroodjes

Indonesische saucijzenbroodjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Hapjes/ Warme hapjes
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 500 gram gehakt
  • bloem
  • ketjap manis
  • sambal manis
  • djahé (gemberpoeder)
  • suiker
  • verse peper & zout
  • knoflookpoeder
  • nootmuskaat
  • 2 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Klop 1 ei los om mee te plakken.
  • Meng het gehakt met 1 eetlepel ketjap, 3 theelepels sambal, 1 eetlepel bloem, peper en zout naar smaak, een halve theelepel nootmuskaat, 2 theelepels djahé en 1 ei.
  • Maak van het gehakt worstjes die even lang zijn als de deegplakken.
  • Kwast de randen van de deegplakken in met geklopt ei en leg op elk deegplakje een gehaktworstje, klap dubbel en druk de randen op elkaar met een vork.
  • Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in ca. 20-25 min. gaar.
  • Snijd de saucijzenbroodjes in stukjes van ongeveer 2 cm en serveer warm met chilisaus