Indonesische spruitjesstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Indonesische spruitjesstamppot
Print

Indonesische spruitjesstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken Indische keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • zout
  • 1 zakje nasigroenten
  • 30 gr boter
  • 700 gr spruitjes
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels melk
  • 50 gr dry roasted pinda's
  • 100 gr taugé
  • 1/2 zakje cassave kroepoek

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Wel de nasigroenten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de boter en roerbak de schoongemaakte spruitjes 5 minuten.
  • Voeg de gewelde kruiden en de ketjap toe en stoof ze in ± 5 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen met de melk, de spruitjes, de pinda's en de taugé door elkaar.
  • Garneer met de cassave kroepoek.