Indonesische spruitjesstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Indonesische spruitjesstamppot

Indonesische spruitjesstamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken: Indische keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • zout
  • 1 zakje nasigroenten
  • 30 gr boter
  • 700 gr spruitjes
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels melk
  • 50 gr dry roasted pinda's
  • 100 gr taugé
  • 1/2 zakje cassave kroepoek

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  2. Wel de nasigroenten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de boter en roerbak de schoongemaakte spruitjes 5 minuten.
  4. Voeg de gewelde kruiden en de ketjap toe en stoof ze in ± 5 minuten gaar.
  5. Stamp de aardappelen met de melk, de spruitjes, de pinda's en de taugé door elkaar.
  6. Garneer met de cassave kroepoek.