Ingelegde gember

      Geen reacties op Ingelegde gember

 

Print

Ingelegde gember

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Sushi
Keuken Japanse keuken
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 150 gram gemberwortel geschild
  • 2 dl rijstazijn
  • 200 gram suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de suiker met azijn en breng het in een pannetje op de kookplaat, op half vermogen, aan de kook. Roer tot de suiker opgelost is.
  • Schil de gember met een dunschiller.
  • Snijd de gemberwortel in de lengte op een mandoline of met een dunschiller in zeer dunne plakjes.
  • Voeg de gemberplakjes aan het azijnmengsel toe en breng het weer aan de kook.
  • Laat de gember 1 minuut zachtjes koken en laat het vervolgens afkoelen.

Tips / Opmerkingen

De gember is in de koelkast weken houdbaar.
en is bv lekker voor bij de sushi