Ingelegde gember

      Geen reacties op Ingelegde gember

 

Ingelegde gember

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Sushi
Keuken: Japanse keuken
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 150 gram gemberwortel geschild
  • 2 dl rijstazijn
  • 200 gram suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de suiker met azijn en breng het in een pannetje op de kookplaat, op half vermogen, aan de kook. Roer tot de suiker opgelost is.
  2. Schil de gember met een dunschiller.
  3. Snijd de gemberwortel in de lengte op een mandoline of met een dunschiller in zeer dunne plakjes.
  4. Voeg de gemberplakjes aan het azijnmengsel toe en breng het weer aan de kook.
  5. Laat de gember 1 minuut zachtjes koken en laat het vervolgens afkoelen.

Tips / Opmerkingen

De gember is in de koelkast weken houdbaar.

en is bv lekker voor bij de sushi