Ingemaakte asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Ingemaakte asperges
Print

Ingemaakte asperges

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd 500 gr groene asperges doormidden.
  • Breng 1/2 liter witte wijnazijn met 1/2 liter water aan de kook en kook de aspergeshierin 3 minuten. 
  • Haal ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan.
  • Laat ze op een theedoek uitlekken en dep ze droog.
  • Maak een mengsel van 3 in lengtepartjes gesneden knoflookteentjes, een paar takjes
  • bladpeterselie, gemalen zeezout en 2 eetlepels olijfolie en schep de asperges hiermee om.
  • Zet de asperges voorzichtig rechtop in een passende (iets hoger dan de lengte van de asperges), brandschone inmaakpot en schenk er zoveel olijfolie bij tot ze onder staan.
  • Doe dit langzaam, zodat er in de pot geen luchtbelletjes komen.
  • Sluit de pot en laat hem op een donkere, koele plaats minstens een maand staan.
  • Lekker als antipasto of in een saus bij pasta.
  • Deze ingemaakte asperges zijn 6 maanden houdbaar.