Inktvispasta met drie soorten vis

      Geen reacties op Inktvispasta met drie soorten vis

 

Print

Inktvispasta met drie soorten vis

Categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken Italiaanse keuken
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 citroen
  • 2 komkommers
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram gerookte zalm
  • 300 gram zwarte tagliatelle
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram gekookte mosselen alleen het vlees
  • 125 gram roze garnalen

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook. 
  • Dit water is voor de pasta. 
  • Je mag wat zout bij het water doen. 
  • Het is ook heel lekker om een schijfje citroen mee te koken in het kookwater. 
  • Wel de citroen eerst goed wassen als je ook de buitenkant gebruikt!
  • Was nu de komkommers en de tomaatjes. 
  • Snijd de 'kontjes' van de komkommers en schaaf met een kaasschaaf of een dunschiller lange slierten van boven naar beneden. 
  • Daarna snijd je met een scherp mesje de tomaatjes doormidden. 
  • Bewaar de gewassen en gesneden groenten nog even in een schaaltje. 
  • Snijd dan de gerookte zalm in stukjes.
  • Kookt het water voor de pasta al? 
  • Dan kan de pasta erin. 
  • Na 4 tot 6 minuten is de pasta gaar.
  • Verwarm intussen in een grote koekenpan de olie. 
  • Hierin bak je de gerookte zalm ongeveer 2 minuten op een laag vuur. 
  • Je zult zien dat de kleur van de zalm verandert. 
  • Hij wordt een beetje grijzer van kleur en minder doorzichtig. 
  • Zet het vuur uit. 
  • Houd je van een frisse smaak, knijp dan de citroen boven de zalm uit.
  • Pak de pan met tagliatelle en giet de hele inhoud van de pan voorzichtig in een vergiet, zodat de tagliatelle kan uitlekken.
  • Het meegekookte schijfje citroen kun je weggooien.
  • De gekookte tagliatelle doe je in een grote schaal, en hierdoor schep je de olijfolie met stukjes zalm. 
  • De mosselen, garnalen en halve tomaatjes schep je er ook door. 
  • Verdeel de komkommerlinten over vier borden, en schep de tagliatelle met vis erop.