Ispanakka fourmasi yoghurtlu

      Reacties uitgeschakeld voor Ispanakka fourmasi yoghurtlu

 

Ispanakka fourmasi yoghurtlu

spinazie met eieren

Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten
Keuken: Turkse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg wilde spinazie
  • 60 gr boter
  • 2 uien in dunne 1/4 ringen
  • zout zwarte peper
  • 1 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 4 eieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de spinazie ± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de bladeren in grove repen.

  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6-7 minuten glazig.
  3. Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.

  4. Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar laat het niet verdampen.

  5. Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
  6. Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren stollen.

Tips / Opmerkingen

Serveer met knoflookyoghurt en rijst met lamsvlees of aardappelsalade.