Italiaans borrelbrood

      Geen reacties op Italiaans borrelbrood

Italiaans borrelbrood

Recept categorie Brood, Warme hapjes
Porties 4 personen
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 1 volkoren vloerbrood, ongesneden
  • 125 gr buffelmozzarella in plakjes
  • 75 gr Taleggio in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 75 gr roomboter ongezouten
  • 5 gr oregano fijngehakt
  • 5 gr peterselie fijngehakt
  • Peper en zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter in een pannetje.
  2. Voeg daarna knoflook, peterselie, oregano, peper en zout toe en roer dit goed door.
  3. Snijd het brood in, tot één cm boven de bodem, in banen van ongeveer 2 cm breed en besmeer alle groeven met de gesmolten kruidenboter.
  4. Verdeel daarna de mozzarella en de Taleggio over de groeven.
  5. Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Pak het brood uit en bak nog eens 5 minuten onder de grill.