Italiaanse broccolistamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse broccolistamppot

Italiaanse broccolistamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1200 gr kruimige aardappelen
  • 750 gr broccoli
  • 200 gr kerstomaten
  • 150 gr rauwe ham
  • 2 dl magere melk
  • 3 eetlepels rode pesto
  • peper en zout uit de molen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar en giet ze af.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar.
  3. Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen.
  4. Verwarm de melk, zonder ze te koken.
  5. Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof doorheen.
  6. Giet er tijdens het stampen de warme melk bij.
  7. Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en breng op smaak met peper
  8. en eventueel met zout.
  9. Verdeel het gerecht over vier borden, garneer met de hamrepen en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Vervang de pesto door een tapenade van zwarte olijven of tomaat.
  • Schep de stamppot in een ovenschaal, vervang de ham door 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, strooi die over de stamppot en gratineer in ± 15 minuten onder een hete grill.