Italiaanse broccolistamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse broccolistamppot
Print

Italiaanse broccolistamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken Italiaanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1200 gr kruimige aardappelen
  • 750 gr broccoli
  • 200 gr kerstomaten
  • 150 gr rauwe ham
  • 2 dl magere melk
  • 3 eetlepels rode pesto
  • peper en zout uit de molen

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar en giet ze af.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen.
  • Verwarm de melk, zonder ze te koken.
  • Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof doorheen.
  • Giet er tijdens het stampen de warme melk bij.
  • Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en breng op smaak met peper
  • en eventueel met zout.
  • Verdeel het gerecht over vier borden, garneer met de hamrepen en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Vervang de pesto door een tapenade van zwarte olijven of tomaat.
  • Schep de stamppot in een ovenschaal, vervang de ham door 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, strooi die over de stamppot en gratineer in ± 15 minuten onder een hete grill.