Italiaanse groentesoep met ciabatta

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse groentesoep met ciabatta

 

Print

Italiaanse groentesoep met ciabatta

Categorie Soepen
Keuken Italiaanse keuken
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr champignons
  • 1 gele paprika
  • olijfolie
  • 175 gr rauwe ham in blokjes
  • 150 gr kleine broccoliroosjes
  • 1 zakje Royaal Voor Twee tomatensoep
  • 2 afbak ciabattabroodjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 pomodori tomaten
  • 125 gr mozzarella
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • verse basilicum
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 scheutje room
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Maak de champignons en de paprika schoon en snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan, bak eerst de paprika en de broccoliroosjes, voeg dan de champignons en de ham blokjes toe en laat alles mooi kleuren.
  • Breng intussen 3/4 liter water aan de kook, voeg al roerend de soepbasis toe, breng weer aan de kook en laat de soep in 10 minuten gaar worden.
  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Snijd de tomaten, de mozzarella en de olijven in plakjes.
  • Snijd de ciabatta doormidden, bestrijk het brood met olijfolie en bedek met plakjes tomaat en mozzarella.
  • Schik hierop de blaadjes basilicum en garneer met de uiringen en olijven.
  • Kruid met zout en peper en bak de ciabatta 7 minuten in een hete oven.
  • Meng de groenten door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over 2 kommen, schenk in elke kom een scheutje room en verdeel de rest van de kaas hierover.
  • Geef de ciabatta erbij.