Italiaanse kaastaart

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse kaastaart

 

Italiaanse kaastaart

Recept categorie Gerecht met kaas, Hartige taart
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eieren
  • 750 g ricotta Italiaanse kaas
  • eetlepel fijngehakte peterselie
  • eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel salie

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven voorverwarmen op 200°C. Strooi de paneermeel in een beboterde springvorm (Ø 20 à 22 cm). Splits de eieren.
  2. Roer de ricotta, de eierdooiers, de kruiden, de Parmezaanse kaas, het zout en de versgemalen peper in een kom door elkaar.
  3. Klop de eiwitten stijf, schep ze door het kaasmengsel en schep dit over in de vorm. De Italiaanse kaastaart in het midden van de oven goudbruin en gaar bakken in ± 50 minuten. Laat de taart ± 1½ uur afkoelen en snij hem dan in puntjes.