Italiaanse kaastaart

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse kaastaart

 

Print

Italiaanse kaastaart

Categorie Gerecht met kaas, Hartige taart
Keuken Italiaanse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eieren
  • 750 g ricotta Italiaanse kaas
  • eetlepel fijngehakte peterselie
  • eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel salie

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven voorverwarmen op 200°C. Strooi de paneermeel in een beboterde springvorm (Ø 20 à 22 cm). Splits de eieren.
  • Roer de ricotta, de eierdooiers, de kruiden, de Parmezaanse kaas, het zout en de versgemalen peper in een kom door elkaar.
  • Klop de eiwitten stijf, schep ze door het kaasmengsel en schep dit over in de vorm. De Italiaanse kaastaart in het midden van de oven goudbruin en gaar bakken in ± 50 minuten. Laat de taart ± 1½ uur afkoelen en snij hem dan in puntjes.