Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta
Print

Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta

Categorie Soepen
Keuken Italiaanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden wortel
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 1/2 eetlepel fijngesneden salie
  • 800 gr kikkererwten uitgelekt, uit blik
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gr penne
  • 2 tomaten in stukjes
  • 6 eetlepels pesto
  • zout
  • cayennepeper
  • 40 gr geraspte pecorino

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en salie ± 5 minuten.
  • Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken.
  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer die.
  • Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door en laat alles nog enkele minuten koken.
  • Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak.
  • Geef de pecorino er apart bij.