Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta

Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta

Recept categorie Soepen
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden wortel
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 1/2 eetlepel fijngesneden salie
  • 800 gr kikkererwten uitgelekt, uit blik
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gr penne
  • 2 tomaten in stukjes
  • 6 eetlepels pesto
  • zout
  • cayennepeper
  • 40 gr geraspte pecorino

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en salie ± 5 minuten.
  2. Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee.
  3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken.
  4. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  5. Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer die.
  6. Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door en laat alles nog enkele minuten koken.

  7. Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak.
  8. Geef de pecorino er apart bij.