Italiaanse krieltjessalade

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse krieltjessalade

 

Italiaanse krieltjessalade

Recept printen
Recept categorie: Salades
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 g krieltjes (geschrapte )
  • zout
  • 100 g mortadella (of boterhamworst, in plakjes)
  • 1/2 courgette
  • 3 tomaten
  • 1/2 el azijn ( of rode wijnazijn)
  • 1 dl yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 2 tl Italiaanse keukenkruiden
  • 50 g pijnboompitten
  • 20 g olijven (zonder pit)

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de krieltjes 10 minuten in weinig water met wat zout. Spoel de aardappeltjes af met koud water om verder garen te voorkomen.
  • Rol de mortadella op en snijd er dunne reepjes van. Maak de courgette schoon en snijd er dunne reepjes van. Bestrooi de reepjes courgette met zout en laat ze enige tijd in een vergiet uitlekken.
  • Snijd de tomaten in plakjes. Klop een sausje van de azijn, de yoghurt, de olijfolie, de suiker en de keukenkruiden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Schep in een grote schaal de aardappeltjes, de reepjes mortadella, de reepjes courgette, de tomaten, de olijven en het sausje door elkaar.
  • Strooi de pijnboompitten over de salade.

Tips / Opmerking

Serveer met Italiaans brood.