Italiaanse krieltjessalade

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse krieltjessalade

 

Italiaanse krieltjessalade

Recept categorie Salades
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 g geschrapte krielaardappeltjes
  • zout
  • 100 g mortadella of boterhamworst, in plakjes
  • 1/2 courgette
  • 3 tomaten
  • 1/2 el balsamico of rode wijnazijn
  • 1 dl yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 2 tl Italiaanse keukenkruiden
  • 50 g pijnboompitten
  • 20 g ontpitte zwarte olijven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de krieltjes 10 minuten in weinig water met wat zout. Spoel de aardappeltjes af met koud water om verder garen te voorkomen.
  2. Rol de mortadella op en snijd er dunne reepjes van. Maak de courgette schoon en snijd er dunne reepjes van. Bestrooi de reepjes courgette met zout en laat ze enige tijd in een vergiet uitlekken.
  3. Snijd de tomaten in plakjes. Klop een sausje van de azijn, de yoghurt, de olijfolie, de suiker en de keukenkruiden.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  5. Schep in een grote schaal de aardappeltjes, de reepjes mortadella, de reepjes courgette, de tomaten, de olijven en het sausje door elkaar.
  6. Strooi de pijnboompitten over de salade.

Tips / Opmerkingen

Serveer met Italiaans brood.