Italiaanse mosselen

      Geen reacties op Italiaanse mosselen

 

Italiaanse Mossellen

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Zeevruchten
Keuken: Italiaanse keuken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 2 bakken verse mosselen (à 2 kg)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 ml rode wijn
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 bruin stokbrood

Bereidingswijze

  • Mosselen onder koud stromend water afspoelen. 
  • Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. 
  • Blijft de mossel open, dan weggooien. 
  • Knoflook pellen en snipperen. 
  • In grote pan of mosselpan olie verhitten. 
  • Knoflook en roerbakmix 5 minuten fruiten. 
  • Tomaten, wijn en mosselen toevoegen en afgedekt snel aan de kook brengen. 
  • Mosselen 7 minuten koken totdat alle schelpen openstaan. 
  • Dichte mosselen verwijderen. 
  • Basilicum fijnsnijden. 
  • Mosselen en groenten op vier diepe borden scheppen en met basilicum bestrooien. 
  • Met stokbrood serveren. 
  • Lekker met knoflookmayonaise.