Italiaanse mosselen

      Geen reacties op Italiaanse mosselen

 

Italiaanse Mossellen

Recept categorie Gerecht met groenten, Zeevruchten
Keuken: Italiaanse keuken
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 bakken verse mosselen (à 2 kg)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 ml rode wijn
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 bruin stokbrood

Hoe maak ik het klaar?

  1. Mosselen onder koud stromend water afspoelen. 

  2. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. 

  3. Blijft de mossel open, dan weggooien. 

  4. Knoflook pellen en snipperen. 

  5. In grote pan of mosselpan olie verhitten. 

  6. Knoflook en roerbakmix 5 minuten fruiten. 

  7. Tomaten, wijn en mosselen toevoegen en afgedekt snel aan de kook brengen. 

  8. Mosselen 7 minuten koken totdat alle schelpen openstaan. 

  9. Dichte mosselen verwijderen. 

  10. Basilicum fijnsnijden. 

  11. Mosselen en groenten op vier diepe borden scheppen en met basilicum bestrooien. 

  12. Met stokbrood serveren. 

  13. Lekker met knoflookmayonaise.